Дослідження УФ-Лампи на Covid-19

Компанія Haier Air Conditioning оголосила про те, що міжнародною дослідницькою організацією Texcell S.A. * підтверджена інактивація 99,998% нового коронавируса (SARS-CoV-2) генератором ультрафіолетового випромінювання, що використовуються в кондиціонерах Haier. Це підсумок спеціальних тестів, виконаних на лабораторних установках Texcell з високим ступенем ізоляції **.  
Офіційне співробітництво з Texcell S.A. було розпочато в листопаді 2020 року ініціативи Haier Air Conditioning. Його метою було проведення випробувань УФ-генератора, який використовується в лінійці кондиціонерів Haier. Тести проводилися в професійній лабораторії Texcell, розташованої в Парижі. У лабораторних умовах УФ-генератор Haier ефективно пригнічував SARS-CoV-2 з ефективністю до 99,998% протягом однієї години ***.

Ультрафіолет С (УФ-С) – це ділянка ультрафіолетової області спектра з довжиною хвилі 200-280 нм. Випромінювання цього діапазону широко використовується для дезінфекції в різних пристроях, повсякденно застосовуються людьми. Його дія виражається в ушкодженні структури ДНК і РНК, в результаті чого клітини мікроорганізмів не можуть виконувати життєво важливі функції.
УФ-генератор Haier випускає випромінювання з довжиною хвилі 270-280 нм. Пристрій встановлено на випарнику, а генерується їм випромінювання направлено справа наліво уздовж повітрозабірника, коли активований режим дезінфекції. УФ-модуль миттєво усуває зважені в повітрі небезпечні мікроби, коли потік проходить через зону впливу ультрафіолетових променів, забезпечуючи, таким чином, здорове повітря в кімнаті.

В даний час глобальна пандемія нового коронавируса (SARS-CoV-2) створює безліч проблем в повсякденному житті людей. Дослідження, проведене Texcell, підтверджує ефективність УФ-генератора Haier – як очікується, це знизить ризик зараження, викликаного COVID-19. 
Коли на початку 2020 року почалася пандемія, компанія Haier Air Conditioning швидко відреагувала на неї і підтримала своїх глобальних партнерів, поставивши їм маски і забезпечивши мобільні госпіталі своїми кондиціонерами з режимом дезінфекції повітря. Компанія прагне працювати так, щоб краще служити суспільству в цілому. Haier намір і надалі продовжувати дослідження в цьому напрямку, щоб залишатися лідером кліматичної галузі, при цьому завжди ставлячи запити користувачів в пріоритет.

  • Сертифікат Texcell S.A., випущений за результатами тесту  
  • Опис тесту 
  • Тест проводився в закритому боксі об’ємом 45 л (400 х 350 х 350 мм). УФ-генератор Haier був встановлений на висоті 3 см від підлоги закритого боксу.
  • Предметне скло з посівом вірусу містилося в випробувальний бокс і експонувалося випромінювання УФ-С діапазону від УФ-генератора Haier протягом усього часу випробування (1 година). 
  • Кожне предметне скло з посівом вірусу в тестовій і контрольній групах було ретельно вивчено: підраховувалася кількість вірусу на кожному предметному склі, щоб визначити ступінь його інактивації. За результатами тесту ступінь інактивації вірусу за годину склала 99,998%. 
  • Примітки:  
  •  * Компанія Texcell SA з 1987 року надає послуги з виробництва клітин, знешкодження вірусів, тестів на вірусну і імунну безпеку великим фармацевтичним і біотехнологічним компаніям в Європі, США та Азії. 
  •  ** Метою тестів була оцінка впливу УФ-генератора на придушення нового коронавируса, а не перевірка роботи кондиціонера з УФ Блоки. 
  •  *** Тест проводився в закритому боксі об’ємом 45 л в лабораторних умовах, тому його результат може відрізнятися від результатів, отриманих в житлових приміщеннях.