Чим відрізняються інверторні кондиціонери від неінверторних

Сьогодні складно зустріти кондиціонер без додаткових функцій – на будь-який запит і гаманець. Однак, є принципова відмінність, на яку потрібно звернути увагу – категорія інверторних кондиціонерів і неінверторних.

Неінверторні кондиціонери

Звичайні спліт-системи, це так звані класичні кондиціонери типу “ON-OFF”. Технологія компресорів моделей даного типу передбачає циклічність роботи, кондиціонер вимикається і вмикається в міру зміни температурних показників в приміщенні.

Для того, щоб охолодити повітря в приміщенні до потрібних параметрів, компресор «ганяє» його по кімнаті за принципом вентилятора. На старті роботи рівень потужності і показник енергоспоживання знаходяться на позначці 90-100%, йде максимальне навантаження на компресор. Через якийсь час кондиціонер набирає задану температуру і відключається. Як тільки повітря в приміщенні знову нагріється, система зафіксує зміни та запустить компресор, і так по колу.

Технологія не нова, вона вкрай надійна і перевірена вже на сотнях тисяч моделей кондиціонерів. Устаткування такого типу, при належному догляді, здатне служити довгі роки, тому моделі категорії “ON-OFF” до сих пір використовується в приміщеннях, де немає підвищених вимог, а обдув холодним повітрям нікому не зашкодить. Можна забезпечити такою спліт-системою вітальню у вашому будинку, де не так страшні деякі мінуси роботи кондиціонера, а шумові параметри не важливі, так як в вітальні і так багато шуму. Дуже добре кондиціонер з не інверторною системою підходить для технічних приміщень, де рівень шуму спокійно може перевищувати норму, а обдування холодним повітрям нікому не загрожує.

 

Інверторні кондиціонери

Це пристрій, основна функція якого полягає в зміні сили струму. Модель інверторного типу – кліматичний прилад з функцією регулювання потужності роботи компресора.

При використанні спліт-системи типу «Invertor» перше, що ви помітите – тиху роботу. З огляду на те, що такий кондиціонер використовує менше енергії і потужності, його шумові параметри значно падають. А ось у звичайного кондиціонера все навпаки – він використовує все по максимуму, тому шумові показники починаються від 25 дБ (А) і вище .

Відмінності в роботі кондиціонера починають з’являтися при досягненні заданої користувачем температури. На цьому етапі інверторна модель не відключається – прилад всього лише знижує свою продуктивність за рахунок зміни частоти електроструму, тобто відбувається перехід на знижену потужність. Показник потужності визначається автоматично на підставі показників температурного датчика. У такому режимі спліт-система підтримує потрібну температуру з мінімальними витратами електроенергії за рахунок постійної і рівної роботи. Неінвертор працює ривками від максимуму до мінімуму розганяючи мотор.

Спліт-систему Inverter завжди комплектують ефективним і якісним фільтром. Найчастіше, це багатошарова система фільтрації, яка очищає повітря від мікробів і бактерій на 99%.

Крім цього інвертор розрахований на безперервну роботу, 24 години на добу. Такому кондиціонеру не потрібно заново охолоджувати повітря, оскільки він регулярно видуває рівно стільки холодного повітря, скільки потрібно для підтримки бажаної температури. У підсумку, значно знижуються витрати електрики, відсутні протяги, рівень шуму невисокий, а потужність і надійність системи підвищується в кілька разів.

 

Також, діапазон роботи кондиціонера з інверторним компресором до -30°С, зігріватись при таких температурних показниках краще з Nordic Inverter. Порівнюючи, звичайний кондиціонер обмежений -15°С, а то й -7°С.

Кондиціонер з інверторним компресором відмінно підходить для установки там, де пріоритетним є максимальний комфорт або того вимагають певні норми до клімату. До таких приміщень відносяться дитяча кімната або ігрова, спальня (щоб зробити свій сон більш комфортним та безпечним), приміщення для спортивних цілей (коли людина пітніє, то краще не використовувати обдув холодним повітрям), лікувальні заклади, або будь-які інші кімнати, де потрібна комфортна атмосфера зі зниженим шумом.

 

Висновок

Підводячи підсумок, можна сказати, якщо вам потрібен максимальний комфорт, то вибір однозначний – інвертор, якщо ж завдання полягає в тому, щоб отримати доступне та невибагливе охолодження, то варто звернути увагу на кондиціонери без інвертора.

Є ще багато різних параметрів за якими потрібно підбирати спліт-систему. Адже у кожного об’єкта – свої вимоги до мікроклімату. Тому, щоб підібрати правильну кліматичну техніку індивідуально під Ваше приміщення, обов’язково звертайтесь до фахівців Haier AirCon.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *